Gratis intake

Oneffenheden

Wat zijn het en wat doe je eraan?

Onder huid oneffenheden verstaan we goedaardige bultjes die de huid, zoals de naam al zegt, minder egaal/effen maken. Ze kunnen geen kwaad maar kunnen onsierlijk en storend zijn. de meest voorkomende huid oneffenheden hebben we hieronder uitgeschreven.

In de meeste gevallen kunnen de oneffenheden eenvoudig worden verwijderd. Dit doen we vaak d.m.v. coagulatie. Mocht je iets op de huid zien en niet weten wat het is? Vraag het ons gerust.

Steelwratjes / Fibroma Pendulans

De medische term voor fibromen is fibroma molle (weke fibromen), fibroma pendulans (gesteelde fibromen) of skin tags (huid aanhangsels). Fibromen komen vaak voor en zijn kleine goedaardige huidgezwelletjes. In de volksmond worden ze ook wel steelwratjes genoemd.

Vaak komen ze voor bij plooien zoals de oksels en liezen maar ook kunnen ze op andere plaatsen voorkomen zoals in de hals, rug of buik. Waarom fibromen ontstaan is nog onbekend maar er bestaat wel enige relatie met overgewicht en hormonen.

Fibromen zijn eenvoudig te verwijderen met coagulatie, lees hier meer over deze behandeling.

Ouderdomswratjes / Verruca Seborrhoica

Meest voorkomende goedaardige tumoren (tumor = bultje/gezwel) op de huid. De kleur varieert van lichtbruin tot zwart en variëren in grootte. Het aantal neemt toe met de leeftijd. Je kan ze over het hele lichaam tegenkomen. Vaker zien we ze in het gezicht en op de rug. De oorzaak ervan is tot op heden onbekend.

Ze zijn onschuldig maar kunnen onsierlijk zijn of in de weg zitten. Ouderdomswratjes zijn eenvoudig te verwijderen met coagulatie. Lees hier meer over deze behandeling.

Bindweefselbultjes

Een bindweefselbultje is een opeenhoping van bindweefsel en is vrij onschuldig. ze kunnen variëren van enkele mm tot wel 2.5 cm. Meestal komen ze voor in het gezicht.

Wanneer ze als storend worden ervaren kunnen ze eenvoudig worden verwijderd d.m.v. coagulatie. Lees hier meer over deze behandeling.

Couperose / Teleangiëctasiën

Teleangiëctasiën, of in de volksmond couperose genoemd, zijn kleine verwijde haarvaatjes in de huid. Ze zijn eenvoudig te herkennen doordat ze wegdrukbaar zijn met de vinger. waarna het vaatje bij het loslaten weer volloopt.

Omdat deze dunne vaatjes vlak onder de huid liggen worden ze goed zichtbaar wanneer de vaatjes verwijd zijn. Ze zullen dan ook niet uit zichzelf verdwijnen.

Deze verwijde vaatjes kunnen worden verwijderd d.m.v. van coagulatie en is een onschuldige behandeling. Camouflage therapie is ook een optie om de vaatjes minder zichtbaar te laten worden met professionele camouflage middelen.

Spider Naevi

Wordt ook wel spinnekopje genoemd. Het kan ontstaan door een plaatselijke verwijding van een haarvaatje of door een woekering van kleine vaatjes bij elkaar. Je ziet een klein rood puntje met allemaal kleine uitlopertjes zoals een spin.

Een Spider Naevi kan worden verwijderd d.m.v. van coagulatie en is een onschuldige behandeling. Camouflage therapie is ook een optie om het minder zichtbaar te laten worden met professionele camouflage middelen.

p

Benieuwd naar de behandeling?

Wij zijn gespecialiseerd in de behandeling van acne.
Via onderstaande link kunt u alles lezen over de acne behandelingen.


Direct een afspraak maken?

Wij zijn bereikbaar via per e-mail, telefoon en whatsapp (0637502058). binnen 24 uur proberen we contact met u op te nemen.