Gratis intake

Littekens

De verschillende littekens en de behandeling ervan

Iedereen is bekend met littekens of heeft er zelf één. Ze kunnen erg storend zijn, vooral als deze verhard, verkleurd, verdikt of verkleefd zijn en ontstaan als de wondgenezing wordt verstoord. D.m.v. verschillende methodes kunnen we de klachten van littekens verminderen.

Verschillende littekens

Zo’n verstoring kan verschillende oorzaken hebben, zoals een infectie, een slechte algehele conditie of een slechte doorbloeding van het wondgebied. Bovendien genezen wonden op sommige plaatsen van het lichaam moeilijker.

Er zijn verschillende soorten:

– ‘Gewoon’ litteken;

– Hypertrofisch litteken;

– Keloidaal litteken

– Atrofisch litteken

'Gewoon litteken

Bij de meeste mensen geneest een wondje normaal. Er blijft dan een ‘gewoon’ litteken over in de vorm van een smal streepje. Dit streepje kan wit van kleur worden of juist donkerder dan de normale huidskleur.

Hypertrofisch litteken

Bij een hypertrofisch litteken is te veel collageen weefsel gevormd. Een hypertrofisch litteken ligt boven de huid.

Keloidaal litteken

Een Keloïdaal litteken is te vergelijken met hypertrofisch litteken maar ze groeien over de grenzen van het wondgebied heen. Keloïdale littekens ontstaan veelal na een trauma en komen meer dan gemiddeld voor bij negroïde mensen.

Atrofisch litteken

Bij een atrofisch litteken is de huid onder het litteken afgenomen. Het litteken is vaak erg dun, ingetrokken, breed en roze van kleur.
p

Benieuwd naar de behandeling?

Wij zijn gespecialiseerd in de behandeling van Littekens.
Via onderstaande link kunt u alles lezen over de litteken behandelingen.


Direct een afspraak maken?

Wij zijn bereikbaar via per e-mail, telefoon en whatsapp (0637502058). binnen 24 uur proberen we contact met u op te nemen.