Gratis intake

Therapeutische elastische kousen

Behandelmogelijkheden

Therapeutische elastische kousen zijn hoge sokken, kousen, panty’s die de afvoer van vocht en doorbloeding stimuleert. Steeds meer zie je deze kousen voorbij komen en kan je het allang geen oude oma kousen meer noemen.

Vele soorten en maten én kleuren!

Er zijn veel verschillende kousen. Ze verschillen van elkaar in materiaal, breitechniek, drukklasse, type en kleur. Zo zijn er kousen tot aan de knie en lies, panty en armkousen. De drukklasse loopt van 1 tot 4 en is afhankelijk van de indicatie.

U kunt bij ons ook terecht voor het aanmeten van zwachtelsystemen en drukkleding.

Er zijn steeds mooiere kousen beschikbaar en de pasvorm is in de afgelopen jaren sterk vooruit gegaan. Zo zijn de meeste therapeutische elastische kousen vaak niet meer te onderscheiden van gewone sokken en kousen.

Wanneer is dit nodig?

Therapeutische elastische kousen kunnen worden ingezet bij:

  • CVI (chronische veneuze insufficiëntie);
  • Posttrombotisch syndroom;
  • Lymfoedeem;
  • Lipoedeem;
  • Zwangerschap;
  • Sporters;
  • Varices (spataders).

Vergoedingen

In de meeste gevallen worden de therapeutische elastische kousen volledig vergoed vanuit de basisverzekering met een verwijsbrief. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met uw zorgverzekeraar of met onze praktijk.

Wij werken samen met het bedrijf Emje. Zij hebben met alle zorgverzekeraars een contract betreft de kousen, wij meten ze aan.

Onder bepaalde voorwaarden komen we bij u thuis!

Een intake of advies gesprek is bij ons altijd gratis

Heeft u last van een huidprobleem of misschien heeft u vragen over welk type producten geschikt zijn voor uw type huid.

Direct een afspraak maken?

Wij zijn bereikbaar via per e-mail, telefoon en whatsapp (0637502058). binnen 24 uur proberen we contact met u op te nemen.