Gratis intake

Acnetherapie

Behandelmogelijkheden

Acnetherapie is erop gericht het aantal puistjes/onzuiverheden te doen verminderen. Wanneer iemand kiest voor zo’n behandeling, is per persoon verschillend. Sommigen storen zich bij enkele puistjes of comedonen (mee-eters) en anderen vinden behandeling pas nodig wanneer het aantal onzuiverheden steeds toeneemt en voorkomt op meerdere gebieden. De huidtherapeut kan een belangrijke rol spelen in het behandelen van acne / onzuiverheden op de huid.

Wil je weten wat acne is? Klik dan hier.

Onze aanpak

Acne /onzuiverheden op de huid kunnen op verschillende manieren met verschillende methodes worden behandeld. Welke methode bij de acnetherapie wordt gekozen is afhankelijk van het type, de ernst van de acne en natuurlijk van jou zelf. We vinden het belangrijk dat jij je gehoord voelt en dat de behandeling aansluit op jouw wensen. Daarom vindt er altijd eerst een intake gesprek plaats, dit gesprek is uiteraard gratis en vrijblijvend.

De behandelingen kunnen worden gegeven in combinatie met een arts. Zo kan een huisarts of dermatoloog medicatie voorschrijven voor het verminderen van acne.

Intake gesprek

Voordat een behandeltraject gestart wordt, vindt er eerst een intake gesprek plaats. Dit gesprek is gratis maar is voor beide partijen belangrijk zodat uw wensen besproken kunnen worden en de contra-indicaties (factoren die de behandeling negatief kunnen beïnvloeden) zichtbaar worden. Ook wordt de huid bekeken en onderzocht.

Vervolgens wordt, indien gewenst, een behandelplan opgesteld en dit met u besproken. Bij akkoord van beide partijen kan de behandeling worden ingeplant.

Ook kan er dan direct worden bekeken of u recht heeft op een vergoeding van uw zorgverzekeraar.

Kennis en productadvies

De twee belangrijkste als je het ons vraagt.

Kennis over je eigen huid is essentieel in de behandeling van acne. Zonder kennis doe je eigenlijk maar wat, en dat is juist wat we niet willen. Wij willen dat je jouw eigen huid gaat begrijpen. Zo leggen we je uit hoe je huid werkt, waardoor onzuiverheden ontstaan en hoe je dit moet aanpakken. Maar ook leggen we je uit hoe je zelf op een goede manier puitjes kan weghalen en welke producten je nou beter wel of juist niet moet laten staan.

Bij de behandeling van acne kan je niet zonder goede huidproducten. Die ene behandeling weegt niet op tegen alle andere dagen dat je thuis ook de huid kan behandelen. De combinatie gaat echt het verschil maken. We zullen je helpen bij het kiezen van goede huidproducten. We vertellen niet alleen wat goed is voor je huid maar ook waarom!

Behandelen

Wanneer er aan de hand van het intake gesprek en onderzoek samen een behandelplan is opgesteld kan de behandeling worden gestart. Zowel voor- als tijdens de behandelingen leggen we je graag uit wat we doen en waarom. Mocht je na de behandeling met vragen zitten of niet meer zo goed weten hoe je jouw huid moet behandelen? Wij staan altijd voor je klaar, ook via whatsApp.

Voeding- en hormoontest

Niet altijd is de oorzaak van acne verklaarbaar. Voeding of de hormoonhuishouding kunnen ook de boosdoener zijn. Hiervoor bieden we de mogelijkheid om dit te laten testen en aan te pakken. Dit kunt u laten doen bij de Praktijk van Nature in Leeuwarden. Wij werken nauw samen waardoor onze behandelingen feilloos op elkaar aansluiten.

Onze behandelingen

Dit hangt af van het type en de ernst van de acne omdat de oorzaak diverse factoren kent. De huidtherapeut kan een rol spelen in het verminderen van acne, dit kan in combinatie met de behandeling van een arts. De huisarts of dermatoloog kan medicatie voorschrijven voor het verminderen van acne.

De basis bij de behandeling in de praktijk is de manuele reiniging. Deze kan, indien nodig, aangevuld worden met een intensievere methode wanneer alleen een reiniging niet voldoende is, we hebben het dan over (fruitzuur)peelings en microneedling.

Manuele reiniging

De manuele reiniging is de basis van een acne behandeling.

  • Allereerst wordt de huid goed gereinigd om vuil en overtollig talg van de huid te verwijderen;
  • Hierna wordt een dieptereiniging aangebracht om de huid te verweken en dode huidcellen van de huid te verwijderen. De dieptereiniging reinigt tot in de poriën en pakt meteen talgophopingen en de bacteriën aan die ontstekingen veroorzaken;
  • Vervolgens worden puistjes aangeprikt met een steriel naaldje, dit is nodig om een opening te creëren bij verstopte talgkliertjes;
  • Nu kunnen de onzuiverheden eenvoudig en gecontroleerd uitgedrukt worden;
  • Na het uitdrukken wordt de huid gedesinfecteerd en gekalmeerd;
  • Tot slot wordt er een hydraterende crème aangebracht om de juiste hydratatie te creëren in de huid.

Overige behandelingen

Soms is een manuele reiniging niet voldoende. In dat geval kunnen we de behandeling intensiveren met microneedling of (fruitzuur)peelings.

Ook is camouflage therapie een optie om de onzuiverheden minder te doen opvallen op een verantwoorde manier.

Microneedling

Bij microneedling worden heel veel microscopisch kleine gaatjes in de huid gemaakt met zeer fijne naaldjes om de lederhuid licht te beschadigen. Dit stimuleert de celdeling en de aanmaak van collageen en elastine waardoor de huid sterker, soepeler en egaler wordt. Ideaal voor littekentjes ter gevolge van acne.

Peelings

Peelings verbeteren de structuur en zorgt ervoor dat je weer controle krijgt over de huid. Peelings verminderen acne, vervagen littekens en verbeteren de huidconditie.

Camouflage

We leren je de onzuiverheden/littekentjes te camoufleren met professionele camouflage crème die de huid wel verzorgt maar niet dicht smeert.

Vergoedingen

Acne therapie wordt in de meeste gevallen vergoed vanuit de aanvullende verzekering. Overleg dit met uw huidtherapeut of informeer hiervoor bij uw zorgverzekering.

Een intake of advies gesprek is bij ons altijd gratis

Heeft u last van een huidprobleem of misschien heeft u vragen over welk type producten geschikt zijn voor uw type huid.

Direct een afspraak maken?

Wij zijn bereikbaar via per e-mail, telefoon en whatsapp (0637502058). binnen 24 uur proberen we contact met u op te nemen.